Зміни фінгарантій для пропуску вантажів

Зміни фінгарантій для пропуску вантажів

1 жовтня 2022 року набули чинності зміни у митному законодавстві, які вплинули на митні процедури для імпорту товарів.

Постановою Кабміну №1091 від 27.09.2022 встановлено необхідність надання гарантій сплати митних платежів під час перетину кордону України за повною сумою податків незалежно від пільг та преференцій, що використовуються при імпорті цих товарів.

Що це означає, наприклад, для електромобілів, які імпортуються саме за пільговим режимом?

При імпорті «електричок» сплачується виключно акцизний збір (в середньому 35-85 євро/авто), оскільки ПДВ при імпорті нараховується лише умовно. Проте для доставки електромобілів від кордону Україну до внутрішньої митниці імпортери з 01.10.2022 року повинні надавати митним органам гарантію сплати податків у розмірі не тільки акцизу, а ще й ПДВ, а це вже додаткові 5000-15000 доларів США в залежності від вартості авто!

Звичайно, для імпортерів немає сенсу сплачувати цю гарантію грошима на рахунок митниці перед перетином кордону та через пару днів після доставки авто до внутрішньої митниці повертати її на власні рахунки, очікуючи цього ще пару тижнів.

Тому, для спрощення митних процедур Port Clearance використовує гарантійні сертифікати т.зв. НФП (Незалежних Фінансових Посередників), які гарантують митниці сплату податків замість імпортерів у випадку недоставки авто до внутрішньої митниці. Це дещо ускладнює митні процедури для митних брокерів та збільшує собівартість наших послуг на 30-50$/авто. Проте, для наших замовників нічого не зміниться – ми продовжимо доставляти електромобілі за підписаними контрактами.

Для замовлення електромобілів з Китаю:

Тел.: +380674869729 (Viber, Telegram)

Email: cars@portclearance.com.ua

Telegram-канал: https://t.me/electromobili_ua