Як вивезти разом особисті і комерційні речі

Як вивезти разом особисті і комерційні речі

Багато підприємців після початку війни були вимушені перенести своє місцезнаходження до інших країн. Так, у вересні нами було організовано вивезення торгівельного магазину із Києва до Дубаї (ОАЕ). Що цікавого було у цьому кейсі?

Головна особливість полягала у тому, що разом із комерційними товарами (вітрини, стелажі, вивіски, предмету декору, обладнання) до контейнеру біли завантажені особисті речі власника київського павільйону. Тому нам довелось розділити митні процедури на два етапи.

На першому етапі нами було проведено митне оформлення експорту комерційних товарів. Пакет документів для експорту був стандартним, як для юридичних осіб: контракт із нерезидентом, інвойс, пакувальний лист, автотранспортна накладна та інші.

На другому етапі у пункті пропуску «Рені-Джурджулешти» нами були подано митну декларацію для громадян (т.зв. пасажирську декларацію), яка стала підставою для митного оформлення бувших у використанні особистих речей фізичної особи – громадянина України: одягу, взуття, постільної білизни, меблів, посуди та інших речей особистого використання.

Разом із декларацією для митного оформлення було надано паспортні документи їх власника та перелік особистих речей, який містив усю необхідну інформацію для митних органів. Насамперед, мова про вагу, кількість та вартість речей задля їх ідентифікації протягом подальшого митного огляду. Ретельна підготовка документів нашими брокерами зробила процес митного оформлення контейнеру чітким та швидким, тому жодних зволікань на кордоні не виникло.

Якщо Вам потрібна допомога з питань вивезення особистих речей із України до інших країн, Ви тепер знаєте, до кого звертатись.