Автомобіль. Контейнер. Баржа

Автомобіль. Контейнер. Баржа

Нещодавно нашій команді довелось знову демонструвати дива логістичної еквілібристики. Цього разу ми допомогли замовнику оформити 2 лекгових автомобілі, що вивозились із України в контейнері. Що нестандартного було у цьому кейсі?

Головною проблемою було те, що автомобілі вивозились із України різними відправниками, із різною метою та у різних митних режимах.

Один із автомобілів був проданий українською компанією іноземній фірмі, і тому був оформлений у режимі експорту. Процедура митного оформлення була стандартною, і тут не було нічого незвичайного. Автомобіль був знятий з обліку у МРЕВ і комплект документів для митниці був абсолютно звичайним: контракт, інвойс, довідка про зняття з обліку, CMR.

Інше авто належало фізичній особі та залишалось на обліку в Україні. Власник авто хотів користуватись ним за кордоном, тому цю автівку було оформлено у митному режимі тимчасового вивезення. Підставою для митного оформлення стали нотаріальне доручення від власника автомобілю, український техпаспорт та т.зв. «пасажирська» митна декларація, заповнена нашим брокером у пункті пропуску.

Оскільки контейнер відправлявся із порту Рені на баржі, митне оформлення обох автомобілів відбувалось безпосередньо на митному пості «Рені». Із тимчасовим вивезенням авто громадян працівники цього поста зустрілись вперше у житті. Однак професійні поради та підказки наших митних брокерів допомогли митникам швидко зорієнтуватись і спокійно оформити декларацію. 

Якщо під час відправлення вантажів або особистого майна у Вас виникають складнощі з митними процедурами, або Ви не знаєте порядок їх проходження, звертайтесь до Port Clearance. Наш досвід оформлення нестандартних вантажів допоможе вирішити будь-яку логістичну проблему.