Вилучення вантажів на потреби ЗСУ

Вилучення вантажів на потреби ЗСУ

До Port Clearance регулярно звертаються компанії, які намагаються допомогти нашій мужній армії, віддавши на потреби підрозділів Збройних Сил України імпортні вантажі, що зберігаються під митним контролем на територіях морських портів та ще не заявлені до якогось з митних режимів. Процедура їх передачі до ЗСУ більш-менш зрозуміла.

Проте що робити, коли ЗСУ примусово вилучають у бізнесменів певне майно, що знаходиться у митному режимі тимчасового ввезення?

Так, нещодавно ми допомогли українському фрахтувальнику іноземного судна, яке ЗСУ вилучило для використання в акваторії наших морських портів, організувати процедуру припинення режиму тимчасового ввезення.

З цією метою до Одеської митниці було подано відповідну заяву із посиланням на п.3 ст.112 Митного Кодексу України, що дозволяє припинити режим. Цей крок був вкрай важливим для фрахтувальника, оскільки протягом режиму тимчасового ввезення він сплачував митні платежі у розмірі 3% від загальної суми імпортних податків за кожний місяць строку тимчасового ввезення. Тому, після вилучення судна військовими, втрачався сенс продовжувати сплачувати ці податки.

Підставою для припинення режиму стали Наказ командира військової частини та Акт про примусове відчуження або вилучення майна. Ці документи дали змогу митному органу припинити дію митного режиму у відношенні цього судна.

Якщо Вам необхідна консультаційна допомога з питань тимчасового ввезення товарів, компанія Port Clearance залюбки надасть інформацію про усі нюанси цього специфічного митного режиму. Наша команда заощадить Вам час та енергію, які Ви зможете використати для досягнення інших цілей Вашого бізнесу.