Тимчасове ввезення до ЄС

Тимчасове ввезення до ЄС

З початку 2023 року Port Clearance отримала декілька звернень від підприємців щодо тимчасової релокації власного бізнесу до ЄС. Із України вивозиться різноманітне комерційне обладнання: косметологічні та масажні кабінети, спортивне обладнання фітнес-тренерів, міні-магазини. З чим довелось стикнутись бізнесменам при плануванні тимчасового ввезення обладнання до країн Європи?

Один з показових прикладів – бізнес з продажу фаст-фуду, організований підприємцем у транспортному засобі. Такий «фуд-трак» по суті є звичайною вантажівкою або мініавтобусом, що має постійну українську реєстрацію у МРЕВ для можливості легкого переміщення своїм ходом між локаціями, де відбуваються різноманітні масові розважальні заходи. Сьогодні у такому «фуд-траці» продаються хот-доги у парку, завтра – кава та морозиво у лунапарку, післязавтра – снеки біля футбольного стадіону.

Комерційне використання у Польщі «фуд-траку» з українським техпаспортом тягне за собою необхідність митного оформлення як тимчасового вивезення в Україні, так і тимчасового ввезення на територію ЄС. Крім цього, оскільки «фуд-траки» для мінімізації уваги до цього бізнесу завжди реєструвались на фізичних осіб, його власнику довелось вирішувати цілий ребус документальних проблем.

Ще один практичний запит – тимчасове вивезення будівельної техніки до Іспанії. Тягачі, екскаватори, асфальтні котки на українській реєстрації планувалось віддати в оренду місцевим підрядникам для будівельних проектів.

Як і в першому прикладі, якщо зберегти українську реєстрацію транспортних засобів, при ввезенні в Іспанію доведеться оформляти техніку у режимі тимчасового ввезення. А це вже тягне за собою сплату іспанських митних податків, а також надання фінансової гарантії (застави або депозиту) на суму ПДВ.

Маючи сьогодні офіси у Румунії, Польщі та Іспанії, компанією Port Clearance було підготовлено вичерпні письмові консультації щодо порядку проходження митних процедур в ЄС. Ми надали відповідні розрахунки щодо ввізних податків та переліки документів, необхідних для тимчасового ввезення обладнання до країн Європи. І це допомогло замовникам отримати чіткий бізнес-план релокації до ЄС.

Якщо Вам необхідна допомога щодо тимчасового ввезення товарів до країн ЄС, проконсультуйтесь завчасно у Port Clearance з приводу їх митного очищення. Ви зекономите Ваш час і отримаєте швидкі і практичні відповіді на усі запитання. Легких Вам оформлень!