Тимчасове вивезення заводу

Тимчасове вивезення заводу

Допомагаючи замовникам із експортом, нам часто доводиться застосовувати нестандартні кроки. Так було з тимчасовим вивезенням заводу у квітні.

Обладнання вивозилося у розібраному вигляді на декількох автомашинах. Це тягнуло за собою ідентифікацію складових міні-заводу, на які її розібрали для транспортування до іншої країни. Адже під час вивезення на кожне авто потрібно подавати окрему митну декларацію. Відповідно, для декларації на кожну фуру необхідно було підібрати коректні коди УКТЗЕД для кожної частини заводу.

З іншого боку, оскільки частини заводу вивозилися з України у різний час протягом місяця, не можна було об'єднати їх в один код УКТЗЕД – код заводу. Адже спершу митниці пред'являлись основні модулі, наступного тижня – модулі енергопостачання, ще через тиждень – модулі керування та інші. Тому зазначити у декларації код заводу ми не мали права, оскільки це суперечило Основним Правилам Інтерпретації УКТЗЕД.

Наприкінці, через те що обладнання вивозилось у митному режимі тимчасове вивезення, ми не могли скористатися технологією митного оформлення «Комплектний Об'єкт» і отримати Дозвіл митниці на кодування частин за кодом УКТЗЕД самого заводу. Це могло потягнути за собою певні проблеми при подальшому поверненні заводу в Україну після завершення строку дії оренди. Практика свідчить, що при зворотному ввезенні майже неможливо завантажити усі складові частини Комплектного Об’єкту у тій самій послідовності та кількості, як це було при тимчасовому вивезенні з України. Отже, для мінімізації технічних проблем у майбутньому було вирішено відмовитись від застосування цієї технології митного оформлення.

Не зважаючи на ці перешкоди, наш постійний досвід роботи з незвичайними кейсами допоміг нам і цього разу. Для митниці ми підготували специфікації обладнання на кожну фуру, що дозволило зазначити у кожній декларації вагу, вартість та кількість місць у кожній партії. І головне - ми підібрали в УКТЗЕД коди для кожної частини заводу. За допомогою цих рішень ми швидко і впевнено оформили тимчасове вивезення, позбавили відправника вантажу від зайвих витрат на "дозвіл" і заощадили йому купу часу.

Якщо Вам необхідна допомога у доставці та оформленню експорту, Port Clearance готові застосувати наші професійні знання на Вашу користь. Вдалих Вам оформлень!