Експорт технологічної лінії

Експорт технологічної лінії

Допомагаючи замовникам із експортом, нам часто доводиться застосовувати нестандартні кроки. Так було з експортом промислової технологічної лінії у вересні.

Обладнання вивозилося у розібраному вигляді на кількох автомашинах. Це тягнуло ідентифікацію складових технологічної лінії, на які її розібрали для транспортування до іншої країни. Адже під час експорту на кожне авто потрібно подавати окрему митну декларацію. Відповідно, для декларації на кожну фуру необхідно було підібрати коректні коди УКТЗЕД для кожної частини обладнання.

З іншого боку, т.к. частини лінії вивозилися з України у різний час протягом місяця, не можна було об'єднати їх в один код УКТЗЕД – код обладнання. Адже спершу митниці пред'являлися одна частина - модуль осушення, наступного дня – електродвигун, ще через день – модулі керування та інші. Тому зазначити у декларації код всієї лінії кожної частини ми не мали права, оскільки це суперечило Основним Правилам Інтерпретації УКТЗЕД.

Наприкінці, через те що обладнання експортувалося у стислі терміни, ми не могли скористатися технологією митного оформлення «Комплектний Об'єкт» і отримати Дозвіл митниці на кодування частин за кодом УКТЗЕД самого обладнання. Дозвіл митниця видає протягом місяця, якого у вантажовласника не було.

Постійний досвід роботи з незвичайними кейсами допоміг цього разу. Ми знайшли в УКТЗЕД код частин обладнання, який зазначили для кожної автомашини. Також для митниці наш брокер підготував специфікації на кожну фуру, що дозволило зазначити у кожній декларації вагу, вартість та кількість місць у кожній партії.

За допомогою цих рішень ми швидко і впевнено оформили експорт, позбавили відправника вантажу від зайвих витрат на "дозвіл" і заощадили йому багато часу.